...:: ili * منتديات فرنز على طول * ili ::...
اهلا ومرحبا بكم فى منتديات فرندس فور جو ندعوكم للأنضمام الى اسرة المنتدى منتدانا مميزة بحب اعضائه وتماسك اسرته ونقدم كل ما هو جديد ومفيد.
...:: ili * منتديات فرنز على طول * ili ::...
اهلا ومرحبا بكم فى منتديات فرندس فور جو ندعوكم للأنضمام الى اسرة المنتدى منتدانا مميزة بحب اعضائه وتماسك اسرته ونقدم كل ما هو جديد ومفيد.
...:: ili * منتديات فرنز على طول * ili ::...
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

...:: ili * منتديات فرنز على طول * ili ::...

تعارف : شات : مناقشات : حوارات : شباب وبنات : اسلاميات : فديوهات : كتب : تاريخ : سياسة
 
الرئيسيةفرندس فورأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 شيف العيلة....... ادخل ودوق

اذهب الى الأسفل 
+4
kalemat
farha
TiTO
Mohamed Shazly
8 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 12:36 am

حبايبى وأصدقائى أعضاء منتدانا كلنا عارفين ان أقرب طريق للرجل معدته وأن المطبخ هوه من أهم الأماكن فى البيت وطبعا الأكل دا أذواق ممكن أحب أكلة وعلى العكس ممكن ما أحبش أكلة تانية لكننا متفقين فى النهاية على حاجة واحدة أن الاكلة الحلوة حلوة .. على أيام ستى وستك كان الراجل فى إختياره لزوجته بيسأل هى بتعرف تتطبخ ولا لا ..... وكانوا لما ييجوا يمجدوا فيها يقولوا دا نفسها حلو فى الأكل
علشان كده بدأت بجملة أقرب طريق للراجل معدته... لما يكون جاى من شغله تعبان ومضايق ويلاقى أكله تمام بتلاقيه اتحول حاله 180 درجه وبعد كده يبدأيندمج ويشارك الزوجه والاولاد الفرحة واللعب والفكاهة..........
علشان كده انا بقدم (فكرة شيف العيلة ) اللى هنقدم فيها أكلات ووجبات يارب تعجبكم ....... وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 12:38 am

[b]أكلة سمك مصرية
مواصفات الطبق:


وقت الإعداد: نصف ساعة
وقت الطهي: 45 دقيقة
تكفي: 6 أفراد.



* المقادير:


- ثلاثة أكواب من الأرز.
- سمكتان من الحجم المتوسط.
- بصلة كبيرة الحجم مقطعة.
- 4 فناجين من الماء المغلي.
- نصف كوب من أربعة أنواع من المكسرات: لوز - بندق - سوداني - زبيب.
- زيت نباتي لقلي السمك.
- زيت نباتي لطهي الأرز.
- ملعقتان من الكركم.
- ملح وفلفل.



* الطريقة:


أولا: لإعداد السمك:


- قومي بتنظيف السمك وغسله.
- اقلي السمك في زيت غزير حتى يصير لونه ذهبياً، ثم جففيه على ورق المطبخ.
- انزعي الجلد والشوك واخلي السمك تماماً بيديك ليصير لحماً خالصاً.
- قومي بتحمير الزبيب والبندق والمكسرات في زيت نباتي واتركيهم جانباً.
- اخلطي السمك مع المكسرات.


* ثانيا: لإعداد الأرز وتقديم الطبق:


- في وعاء متوسط وعميق قومي بتحمير البصلة المقطعة حتى تصفر.
- أضيفي الماء المغلي بمقدار كوب ونصف لكل كوب أرز.
- أضيفي الأرز المغسول وقلبي جيداً على نار هادئة حتى يتشرب الأرز ماء الطهي.
- غطي الوعاء واستمري في الطهي لخمس وعشرين دقيقة على نار هادئة.
- قومي بقلي اللوز بعد تقشيره وتكسيره إلى شطرين حتى يصير ذهبياً.
- في وعاء عميق رصي نصف مقدار الأرز في طبقة تليها طبقة من لحم السمك مع
المكسرات ثم باقي الأرز واضغطي بيديك لضبط المقدار.
- غطي الوعاء بطبق مسطح واقلبي المقدار ليصبح في شكل الكعكة وزيني السطح باللوز المقشر.


والف صحة وعافية.

وواعو تنسو تنقوا السمك زى ما الاخت الملكة ميساء بتقوال فى موضوعه عشان الاكل تطلع تمام
ياله سلام[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 2:28 am

الحلو ياجماعة
البقلاوة

المقاديـر

¾ 3 كوب دقيق (لكل الأغراض)

¼ 1 كوب ماء

1 بيض

2 معلقة كبيرة زيت

2 معلقة كبيرة ملح

1 كوب زبد


الطريقـة

- يعجن الدقيق والبيض والملح في العجان وتضاف الماء تدريجياً مع الاستمرار في العجن
حتى تتداخل المكونات.

- يُضاف الزيت وتعجن لمدة 10 دقائق حتى نحصل على عجين أملس ومتماسك.

- يُترك العجين ليرتاح بحيث يمكن شدها دون أن ترجع ثانية وهذا دليل على نجاح العجين.

- يُقسم العجين إلى قسمين ويكون كل جزء على شكل اسطوانة.

- تُقطَع الأسطوانة إلى قطع صغيرة بالقطاعة وتغطى كل قطعة بالنشا من الجهتين وترص
فوق بعضها وتغطى وتترك لترتاح لمدة من 20 إلى 30 دقيقة.

- تُفرد كل قطعة بالنشابة على سطح مائدة أملس مرشوش بقليل من النشا على شكل
دائرة ثم ترص الدوائر فوق بعضها مع مراعاة رش نشا بين كل قطعة وأخرى بحيث لا تلصق.

- يُترك العجين لترتاح مرة أخرى مع نزع كل النشا الزائد حول العجين.

- ترقق بالنشابة الكبيرة مرة أخرى على شكل مستطيل ويلف كل راق على النشابة
على حدي بحيث يتخلل الهواء بين الطبقات
كُل وأشكر


المكونات

فستق
زبد جامدة
10 راقات من عجين البقلاوة


الطريقـة

- يُخلط الفستق بالزبد.

- يُوضع 10 راقات جلاش فوق بعض ثم يوضع جزء من الحشو على طرف الجلاش
وتلف على الحشو مرة واحدة.

- تُقطع بقطاعه كول وأشكر.

- تُرفع بالسكين وتُرص في صاج مدهون بالسمن.

- تُسقى الصينية بالزبد السايحة وتترك بالبراد لمدة 5 دقائق حتى تتماسك.

- تُوضع في فرن درجة حرارته 200 درجة مئوي
ة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
TiTO
فرند نشيط
فرند نشيط
TiTO


ذكر عدد الرسائل : 177
العمر : 37
الموقع : www.friends.justgoo.com
العمل/الترفيه : mistr
المزاج : good
تاريخ التسجيل : 07/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 9:44 am

تسلم ايديكى الا قوليلى انتى اتعلمتى الطبخ دة فين

بس اية نفسك لا يعلى علية
هههههههههههههههههه

تقبل مرور واحد مبيحبش السمك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 9:56 am

شكرا لمرورك تيتو
وان شاء الله الاكلة الجاية تعجبك زى ما السمك عجب ناس تانية
وشوف تحب تاكل ايه على العشا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 11:18 pm

الحواوشي )عيش
باللحمة
)



المقادير


2 كيلو لحم مفروم
4 بصلات متوسطة الحجم
2 أو 3 فلفل حار حسب الرغبة
2 فلفل رومي

حبة طماطم

ملح، فلفل، بهارات
4 رغيف عيش





الطريقة


1. يقطع البصل والفلفل والطماطم قطع صغيرة وتخلط جميع
المقادير مع بعضها مع اللحم المفروم والملح والفلفل والبهارات
2. توضع كمية مناسبة من الخليط فى كل رغيف ثم يدهن
الرغيف بقليل من الزيت حتى لا يلتصق ويلف بورق الألمنيوم (قصدير) ويدخل
الفرن درجة حرارة 250 ف
(120 س) وبعد ربع ساعة يقلب على
الوجه الآخر وننتظر حتى تمام النضج وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 11:21 pm

طبعا أنا بطبق الحواووشى ده هزعل منى ناس كتير متخصصين فى عمله وبيكلوا عيش من وراه
أنا بعتذر ليهم لكن دا من حق أعضاء المنتدى على شيف العيلة............. أعمل أيه ما باليد حيلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 13, 2008 11:24 pm

الحلو جاهز يا حلووووووووووووووين

كيك شيكولاتة بالجناش


المقادير

1-
الكيك

½
كوب زبده
3/2
كوب سكر
4
بيض
¼ 1
كوب دقيق
½
ملعقة صغيرة ملح
¾
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
½
ملعقة صغيرة ڤانيليا
¾
كوب حليب
½
كوب شيكولاتة ذائبة

2-
الجناش

1
كوب كريم لباني
2
ملعقة كبيرة زبدة
2
ملعقة كبيرة سكر
1
كوب شكولاته مبشورة

الطريقة

1-
الكيك

-
يُجهز فرن على حرارة 180
درجة مئوية قبل البدء في عمل الكيك
.

-
تُخفق الزبدة جيداً ويضاف
السكر ويستمر في الخفق حتى تصبح هشة كالكريمة
.

-
يُضاف البيض إلى الخليط
تدريجياً واحدة تلو الأخرى ونستمر في الخفق
.

-
يخلط الدقيق و الملح
والبيكنج بودرو الفانيليا ثم يضاف تدريجياً إلى الخليط ويترك جانباً
.

-
يُضاف لبن الحليب تدريجياً
حتى تتداخل كل المكونات
.

-
يُوضع قليل من الخليط في
وعاء آخر، و تُضاف الشكولاته الذائبة إليه مع مراعاة

أن تكون دافئة وتخلط حتى
تتجانس مع باقي المواد و بذلك نحصل على خليط أبيض

و آخر بالشيكولاتة.

-
يُوضع من خليط الكيك
بالشيكولاتة في صينية مدهونة بقليل من الزبدة ومرشوشة

بقليل من الدقيق ثم تُضاف
الخليط الأبيض ، و أخيراً باقي كمية الخليط بالشيكولاتة
.

-
تُخبز في الفرن السابق
التسخين لمدة 35-45 دقيقة
.

2-
الجناش

-
تُغلى الكريمة اللباني في
وعاء ويضاف إليها السكر ويذاب جيداً
.

-
تُوضع الشكولاته المبشورة في
وعاء، ثم تمزج مع الكريمة وتُقلب حتى تسيح
.

-
تُترك جانباً (يمكننا
استخدامها كالصلصة وهي دافئة أو كحشو للكيك وهي باردة متماسكة
).

-
يُصب من الجناش على الكيك ثم
تُوضع في الثلاجة حتى تبرد و تتماسك
.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
farha
فرند سوبر
فرند سوبر
farha


انثى عدد الرسائل : 3448
العمر : 35
الموقع : https://friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : محاميه
المزاج : ...........
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 9f14e6fcb1
تاريخ التسجيل : 07/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالجمعة يونيو 20, 2008 3:23 pm

تسلم ايدك الموضوع حلو
اوى بس هو ماينفعش اساعدك واجيب وصفات
اكل معاك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://friends4.forumegypt.net
kalemat
مشرف عام
مشرف عام
kalemat


ذكر عدد الرسائل : 472
العمر : 63
المزاج : out of service
تاريخ التسجيل : 07/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالخميس يونيو 26, 2008 8:32 pm


ههههههههههههههه

والله جميل
ياريت تكمل الموضوع باكلات اجمل

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالخميس يونيو 26, 2008 11:00 pm

ورق عنب لايقاوم بالطعم والشكل
المقادير:

1- زجاجة ورق عنب - علبة صلصلة طماطم -

1/2 حزمة بقدونس - 1/2 حزمة كزبرة - بصلة كبيرة -


3 حبات طماطم مفرومة - كوب عصير ليمون - كوب زيت زيتون

- مكعب ماجي بنكهة الدجاج - فلفل أسود - ملح حسب الرغبة - 2

ملعقة طعام كاتشب - 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم مقطعة شرائح - 1/2 ملعقة ملح الليمون .



الطريقة:

1- نقلي البصل في نصف كوب من زيت الزيتون ويقلب على النار حتى يذبل.

2- نضع البقدونس مع الكزبرة ويحرك حتى يذبل .

3- نضع الطماطم ويحرك مدة دقيقتان

4- نضع مكعب ماجي والملح وملح الليمون والفلفل والصلصلة و1/2 كأس من عصير الليمون والكاتشب ويحرك الجميع


5- نضيف الرز ونحركه قليلا ثم نتركه على نار هادئة حتى ينشف الليمون


6- نحضر الصينية بوضع شرائح البطاطس في قعرها.

7- نخرج ورق العنب من الزجاجة ونغسله بماء حار ونضعه في سلة لكي ينشف

8- نحشي الورق بالحشوة

9- بعد أن ننتهى من حشو الكمية نضع عليه الصوص ( وهو عبارة عن 1/2 كأس زيت زيتون - 1/2 كأس عصير ليمون


- ملح - فلفل أسود - 1/2 ملعقة ملح الليمون - الماء بحسب ارتفاع الورق في الصينية )


10- نلف الصينية بورق الألمنيوم وتدخل في الفرن على حرارة متوسطة (350 درجة ) إلى أن يجف الماء تقريبا وليس نهائيا .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالخميس يونيو 26, 2008 11:03 pm

كل وادعيلى يا كلمات
ويارب تكون بتحب محشى ورق العنب زيى
وان شاء الله هيكون هناك المزيد من الاكلات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: الكسكسي بالخضروات الموسمية   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالسبت يوليو 26, 2008 1:17 am



الكسكسي بالخضروات الموسمية



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


المقادير:_


1
كيلو كسكسي.

1
كيلو لحم ضأن.

4
بصلات مقطعة.

كزبرة خضراء.



6
ثمرات طماطم مقطعة قطع متوسطة.

4
ثمرات جزر.

4
ثمرات كوسة.

4
ثمرات لفت.



ملعقة صغيرة فلفل أسود.

نصف ملعقة صغيرة قرفة.

ملعقة صغيرة مسحوق كركم أصفر.




ملح.

ماء ساخن.

2
ملعقة كبيرة زيت ذرة.

2
ملعقة كبيرة زبدة.






الطريقة:

تغسل الخضروات جيداً، وتقشر وتقطع قطعاً متوسطة "تقطع طولياً".

يغسل اللحم ويوضع في إناء الطهو ويضاف إليه البصل والطماطم المقطعة

والتوابل والكزبرة الخضراء، وملعقة طعام زيت ذرة ويقلب جيداً.



يقلب اللحم والخضروات على النار مع إضافة الماء الساخن الكافي وحتى يقرب

اللحم من النضج وتضاف الخضروات.

يفلفل الكسكسي بقليل من الماء الدافئ ويوضع في إناء الكسكسي ليطهو فوق

بخار الماء ويفلفل في صينية كبيرة مع إضافة قليل من الملح والتوابل والزبدة

السائلة ثلاث مرات مع إضافة قليل من الماء الدافئ ليعاد لإناء الكسكسي

حتى النضج تماماً.

يغرف الكسكسي في طبق التقديم، ويوضع اللحم والخضروات في منتصف الطبق.



تقبلووووووووو مودتــــــــــــــــي ومحبتـــــــــــــــــي


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالسبت مايو 23, 2009 11:07 am


الكشرى المصرى



المقادير



مكرونه صغيره مسلوقه

ارز ابيض

شعريه

حلقات بصل

ملعقه دقيق

صلصه صماطم

عدس بجبه او اصفر

ثوم

زيت

الطريقة

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت

وتصفى وترفع على ورق ماص

يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر

فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت

من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون

نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق

ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه

ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر

فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات

والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك

لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه

والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم

صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه




بالهنا والشفا

وابقوا اعملوا حسابى فى طبق هاه
اللى ياكل لوحده يزور

تحياتى للجميع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
البرنسيسه
فرند سوبر
فرند سوبر
البرنسيسه


انثى عدد الرسائل : 4741
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالب ادعوله
المزاج : المزاج زى ما رامو عاوز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق Mod
تاريخ التسجيل : 31/07/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالأحد مايو 24, 2009 3:54 pm

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
كل واحد بيدور على اللى يهمه
هم البطن يقعد مع المجنون سنه امال مع العاقل قد ايه
انا اول ما شفت الموضوع ومن وقتها بضحك شكرا ليك انك خلتنى اضحك
ممكن ننقله قسم النكت والالغاز هيبقه مناسب هناك
انا بهزر يا درش موضوع جميل بجد بس مظنش انى هعمل بوصفاتك
مين يضمنى انك مش عامل مقلب فيهم ولا ناسى حاجه لا يا عم بلاش منهم
احسن
تسلم ايدك يا محمد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nathaly
فرند سوبر
فرند سوبر
nathaly


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 34
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق Mod
تاريخ التسجيل : 02/09/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالأحد مايو 24, 2009 10:49 pm

بجد يا شيف محمد انت كل اكلاتك جامدة جدا
بس معادة السمك لانى مش بحبة خالص
هو انا ممكن اسالك عن اكلة؟؟؟
ولا معلوماتك على قدك ولا ايه النظام
تسلم ايدك على الموضوع الجامد



شيف العيلة....... ادخل ودوق M5znk-ab719d6115 من الاكـــــــــــــــــــلات الشهيــــــــــــــــــــــــــــــة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Ayman
فرند سوبر
فرند سوبر
Ayman


ذكر عدد الرسائل : 2709
العمر : 36
العمل/الترفيه : ليسانس لغة إنجليزية
المزاج : تمااااام
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق Member
تاريخ التسجيل : 17/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالإثنين مايو 25, 2009 5:27 am


تسلم ايدك ع الموضوع ده يا شاذلي
دايما مواضيعك جديدة ومميزة

بص بقى .. مع انى فاشل فى الطبيخ والكلام ده
وبدخل المطبخ علشان حاجة واحدة بس .. طبعا علشان اعمل المشروب الرسمي للكرة المصرية
واللى هو طبعا .. الشاااااااااي
بس انا ممكن اكل اللى انت بتعمله هههههههههههه

بجد يا شاذلي تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mohamed Shazly
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
مشرف القسم الاسلامى+المنتديات الادبية
Mohamed Shazly


ذكر عدد الرسائل : 3539
العمر : 37
الموقع : www.friends4.forumegypt.net
العمل/الترفيه : رجل دعاية وإعلان
المزاج : تماموووووووووز بالموز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق 1187177599
تاريخ التسجيل : 10/06/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالإثنين مايو 25, 2009 10:11 am



مرسى لمرورك الجميل يا ايمن


وبجد منورنى دايما فى موضوعاتكى


ويارب يكون الكشرى عجبك

ههههههههه


وان شاء الله الاكلة الجاية اهداء منى ليك

عازمك عليها يا سيدى

بس على حسابك ههههههههه

عموما شكرا على كلامك الجميل زيك


تحياتى ليك يا نجم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.friends4.forumegypt.net
النجم
فرند سوبر
فرند سوبر
النجم


ذكر عدد الرسائل : 1154
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 18/01/2009

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالإثنين مايو 25, 2009 9:42 pm

ياسلام ياولاد انا مش مصدق نفسى اكيد انا بحلم
حد يصحينى من الحلم اكن الشاذلى بقى شيف
وانا ماعرفش لا بجد حرام كنت لازم تعرفنى ياشاذلى

باماره ايه بقى ياد دانت مبتعرفش تعمل كوبايه شاى لنفسك
ولا عمرك حضرت ماره فطار او غده لنفسك
وجاى تعملى فيها الشيف منى ولا الشيف اسامه
هههههههههههههههههههههههههههه
الله يحظك يامحمد ياشاذلى
لو سمحتى يامدام منى يوه اصدى ياشاذلى
ممكن اعرف هتحضر لينا ايه النهارده بس ياريت تكون
اكله حلوه على زوقك ههههههههه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
البرنسيسه
فرند سوبر
فرند سوبر
البرنسيسه


انثى عدد الرسائل : 4741
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالب ادعوله
المزاج : المزاج زى ما رامو عاوز
الاوسمة : شيف العيلة....... ادخل ودوق Mod
تاريخ التسجيل : 31/07/2008

شيف العيلة....... ادخل ودوق Empty
مُساهمةموضوع: رد: شيف العيلة....... ادخل ودوق   شيف العيلة....... ادخل ودوق Icon_minitimeالثلاثاء مايو 26, 2009 6:52 am

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هموت من كتر الضحك
دمك خفيف بشكل يا حماده
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههههههههههههههه
اه لو محمد شاف الكلام ده
اجى اعز فيك امتى ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شيف العيلة....... ادخل ودوق
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ادخل وخد حسنة
» حدث فى مثل هذا اليوم .... ادخل واعرف
» متي تصبح متخلفا (( ادخل شوف لتكون كده ))
» ادخل وجاوب ع الاسئلة دى
» اختبار ادخل واختار

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
...:: ili * منتديات فرنز على طول * ili ::... :: المنتديات العامة والادبية :: قسم الشباب والبنات تحدى وجراة-
انتقل الى: